2008 Bijeenkomst

In 2004 begon Marleen van Westing aan haar afstudeerscriptie over de kinderen van Putten en de gevolgen van de razzia op hen.

Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een boek met dezelfde titel waarvan het eerste exemplaar werd aangeboden aan minister Eimert van Middelkoop van Defensie.

Marleen is geboren in Putten. Haar opa was hier wethouder, haar vader fotograaf. Pas na haar vertrek begon ze zich af te vragen of de razzia nog leeft in Putten. Tijdens de tijd dat ze in Putten leefde begonnen nabestaanden nooit over de razzia. Om haar vraag beantwoord te krijgen interviewde Van Westing achttien kinderen. Niet alleen Puttenaren maar ook mensen uit andere plaatsen van wie de vader werd weggevoerd. Ook dat was een grote groep die volgens Van Westing nooit echt aandacht hebben gekregen.

Tijdens haar interviews bleek dat bij veel kinderen van toen nu de razzia nog op het netvlies staat gebrand. Moeders verzwegen soms jaren voor kinderen dat hun vader was opgepakt tijdens de razzia. Met haar boek wil Van Westing aandacht vragen voor alle nabestaanden van oorlogen.

bron: Wijnand Kooijmans, de Stentor, vrijdag 03 oktober 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radio interview TV Gelderland